Ik ben Sharmaine Artist, ook bekend onder mijn brand-name “ShemmyArt”.

Ik ben een 30 jarige Surinaamse burger, opgegroeid in Paramaribo in één van de meest kinderrijke volksbuurten, land van Dijk.

Als jong Inheems meisje komende uit een lagere maatschappelijke klasse stond 1 ding zeker vast; “een betere toekomst opbouwen!”.

Om dit te verwezenlijken zette ik mij extra in in de schoolbanken. Vandaag de dag ben ik werkzaam binnen de drinkwatersector en part- time docent op IBW University. Los van de kennis die ik studenten bijbreng tijdens het doceren, zie ik het ook als een plicht om deze studenten te motiveren en klaar te stomen voor de markt/maatschappij. Daarnaast ben ik motivational speaker bij speciale gelegenheden.

De kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn studie in Mining & Resource Engineering en Strategisch Management & Organisatie wil ik nuttig gebruiken om mij in te zetten voor een structurele en duurzame aanpak van onze natuurlijke hulpbronnen en biodiversiteit. We moeten niet alleen nadenken over “the value of nature” maar ook over “the nature of value”.

Mijn voorouders hebben het binnenland verlaten, opzoek naar een beter bestaan en onderwijs voor hun nakomelingen. In deze moderne technologische tijd zou dit geen fenomeen meer moeten zijn. Ook de kinderen in het verre binnenland moeten recht hebben op gelijke kansen in het onderwijs. Goed en kwalitatief onderwijs brengt ook een stukje sociale ontwikkeling met zich mee. Ik zal mij hiervoor sterk maken in het byzonder voor vrouwen en jongeren.

Ik ben lid van de politieke partij Alternatief 2020 – A20, de partij die zal opkomen tegen fundamenteel onrecht!

Kies voor dienstbaar leiderschap!
Sharmaine Artist, DNA kandidaat A20 #10 in Paramaribo.

Tezamen zullen wij deze politieke duisternis overkomen en een beter Suriname achterlaten voor de generaties die na ons volgen.

Wee abaha aning hano!
Ieja, Wan Tra Fas’ De

Download Onze Politiek Manifest!