Ik ben Serena Essed en vanaf ik jong ben, heb ik altijd een uitgesproken mening gehad. Rechten leek mij daarom een opleiding die bij mij zou passen en toen ik in 2008 aan deze studie begon, werd ik ook echt gepassioneerd over het recht en de mate waarin burgers in de samenleving hun rechten kunnen beleven.

Alhoewel ik enkele jaren geleden al begon met het publiekelijk uiten van mijn mening over maatschappelijke vraagstukken, zoals het 8 december strafproces, de Alcoa kwestie, grondhuur etc., had ik niet gedacht dat ik ooit in de politiek zou stappen.

Wat voor mij doorslaggevend was om toch in de politieke arena te gaan, is het feit dat ik het zat ben om toe te kijken hoe Suriname richting de afgrond gaat door de wijze waarop tot nu toe politiek wordt bedreven.

Ik ben ervan overtuigd dat Suriname meer dan genoeg mogelijkheden heeft om tot ontwikkeling te komen. Echter is dienstbaar leiderschap noodzakelijk om dit te realiseren. Een zeer belangrijk aspect om de ontwikkeling op gang te brengen, is dat eindelijk corruptie met daadkracht bestreden moet worden. Zolang dit probleem niet wordt aangepakt, zullen we in een vicieuze cirkel blijven. Ik maak mij daarom sterk om tegen corruptie te strijden.

Alhoewel artikel 55 Grondwet bepaalt dat de Nationale Assemblee het hoogste orgaan is van de Staat, heeft onderzoek uitgewezen dat het een van de minst gerespecteerde organen is. Het is noodzakelijk dat niet alleen het Parlement weer met gezag zal functioneren, maar de overheid in zijn totaliteit. Ik ga daarom voor een sterk bestuur, waarbij de beginselen van good governance, zoals transparantie, effectiviteit, efficiëntie, doelmatigheid etc. duidelijk worden nageleefd.

Ik geloof met geheel mijn hart dat Suriname de potentie heeft om tot ongekende hoogten te groeien. We hebben daarvoor dienstbare leiders nodig die strijden tegen fundamenteel onrecht en Suriname op de eerste plaats zetten. Laten we Suriname eindelijk een eerlijke kans geven om te bloeien als nooit te voren. Dit resultaat zullen we niet bereiken op basis van de “oude politiek”. Immers kan je geen nieuw resultaat verwachten met een oude mindset.

Wat we nodig hebben, is een nieuwe wind die zich kenmerkt door rechtvaardigheid. Een Parlement waar de deskundigen deel van uitmaken, zodat de DNA eindelijk weer op het niveau kan functioneren, zoals de wetgever dat bedoeld heeft. Daarnaast heeft Suriname een regering nodig die bestaat uit dienstbare leiders die Suriname op de eerste plaats zetten.

De tijd is aangebroken voor verandering!

Het kan anders!

Stem daarom 25 mei op Alternatief 2020, Serena Essed, DNA kandidaat, Paramaribo #2.