7.2 Gezondheid

7.2 Gezondheid

Een gezond volk is voor de ontwikkeling van Suriname cruciaal en A20 is daarom van mening dat de gezondheidssector optimaal moet kunnen voldoen aan de behoefte van de burger. Gezondheidszorg moet niet alleen betaalbaar, maar ook toegankelijk zijn voor iedereen.

De gezondheidssector dient een transformatie te ondergaan, waarbij steeds minder symptoom bestrijdend en steeds meer preventief gewerkt wordt. Daadwerkelijke duurzame gezondheid vergt een holistische benadering waarbij de burgers worden onderricht in een gezonde levensstijl, waarbij onthouding van ongezonde praktijken, een actieve niet sedimentaire levensstijl, gebed, meditatie en relaxatie, gezonde uitgebalanceerde voeding en een leven in een gezond milieu worden nageleefd.

De faciliteiten en zorg moeten voldoen aan internationale standaarden en goed bereikbaar zijn voor alle Surinamers. Aangezien belangrijke delen van onze bevolking in district en binnenland wonen, kan het systeem van verspreide gezondheidscentra waar een integraal pakket aan diensten wordt aangeboden, goed werken. Deze moet worden uitgebreid met een volledige bezetting door minimaal HBO opgeleide Gezondheidszorg Assistenten (GZA) die “around the clock” ter plekke beschikbaar zijn, toegang hebben tot Elektronisch Patiënten Dossiers en “Tele-Medicine”.

Simultaan moet nauwe communicatie met een team van artsen en specialisten beschikbaar blijven; moderne technologie biedt de mogelijkheid voor effectieve communicatie met specialisten, ook op afstand. De potentie van “Integrative Medicine”, een samenwerking tussen de Allopathie en de Naturopathie alsook een integratie met “Traditionele Medische Systemen” moet niet onderschat worden. Tezamen met preventieve geneeskunde, wil A20 hiermee ons gezondheidssysteem en het welzijn van alle Surinamers optimaliseren.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

A20 SOCIAL MEDIA

nl_NLNL