A20 pleit voor 100% preventie coronavirus

Alternatief 20 (A20) zegt in een brief aan minister Antoine Elias van Volksgezondheid dat honderd procent preventie noodzakelijk is tegen het coronavirus. Suriname kan zich een uitbraak van het virus niet permitteren. Daarom is de beste optie volledige preventie. 

De wereldbevolking wordt geconfronteerd met een epidemie veroorzaakt door een nieuwe vorm van het Coronavirus dat de ziekte COVID-19 veroorzaakt. Nu, medio februari 2020, zijn er in de wereld tientallen miljoenen mensen in quarantaine, rond 65.000 mensen besmet en ruim 6.500 geregistreerde doden; het aantal neemt dagelijks toe. Dit neemt niet in ogenschouw de niet geregistreerde gevallen, waardoor aantallen wellicht schrikbarend hoger zouden kunnen zijn, stelt A20.

Hoewel er in meerdere Westerse landen en ook in Azië miljoenen in quarantaine zijn geplaatst en tientallen duizenden besmette mensen geregistreerd, zijn het juist de ontwikkelingslanden die het zwaarst getroffen kunnen worden. Wij in Suriname hebben niet de mogelijkheden om op grote schaal te diagnosticeren, te isoleren, genezen en een verspreiding in te dammen.

A20 stelt zich daarom op het standpunt dat sterk preventief te werk moet worden gegaan. Dit, simpel weg omdat we ons niet anders kunnen permitteren! We zullen een epidemische uitbraak van COVID-19 in Suriname niet makkelijk aan kunnen; 100% preventie is nu dus onze enige en beste optie.

Uit bezorgdheid doet A20 in een schrijven enkele suggesties aan de minister van Volksgezondheid; belangrijk is dat we lering trekken uit de situatie in het epicentrum van de uitbraak, om zo doende onze bevolking uit voorzorg beschermen. Juist door onze bevolking in bescherming te nemen in deze verontrustende situatie kunnen we werkelijk vertrouwen waarborgen en rust bewaren. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Print