A20: De drogreden voorbij (update).

De discussie werd nooit echt spannend. De heer Jogi draaide om de feiten heen en deed aan damage control. Hierna zijn wij van A20 de situatie in het land kritisch blijven volgen. Uiteindelijk wil je een regering ook een kans geven maar helaas moeten wij constateren dat er eigenlijk niets is veranderd.

Waar vorig jaar augustus nog stellig werd ontkend dat er sprake was van drogredeneringen weten wij nu wel beter. Het gaat heel slecht met de SLM. Dat is wel duidelijk. Het gaat zo slecht met de SLM dat afgelopen zaterdag de CEO van de SLM Paul de Haan en de First Lady met de KLM vanuit Nederland naar Suriname zijn gereisd. We weten inmiddels waarom. De SLM is nauwelijks nog in staat om vluchten uit te voeren. De mensen die direct betrokken zijn bij de bedrijfsvoering van de SLM vliegen inmiddels zelf liever met betrouwbare maatschappijen. Zoals de KLM of in het geval van de Presidentiële delegatie die vertrokken is naar Los Angeles en dat het liefst doet met American Airlines. Maar het volk mag nog rustig tickets kopen bij de SLM.

Volgens de afdeling communicatie is het allemaal een kwestie van misverstanden en wordt er keihard gewerkt aan oplossingen. Is het nog steeds mevrouw Draaibaar die daar de communicatie doet? Want rondom haar is het ook erg stil geworden. We bidden voor de mensen die al reeds tickets hebben gekocht om na 2 jaar Covid weer eens even eruit te kunnen met steun van hun familie in Nederland. Of vissen die straks achter het net als de stekker alsnog uit de SLM wordt getrokken. Alles wijst erop dat dit aanstaande is. Maar we laten ons graag verrassen.

Ondertussen is de prijs van de brandstof wederom gestegen. Krijgen we nu weer te horen dat het niets uitmaakt want de rijen bij de McDonalds blijven toch wel lang? Zo’n uitspraak die A20 niet snel zal vergeten. De Stem Slim activiste die nu zelf geen vertrouwen meer heeft van de RvC van de SLM mag nu zelf een plaats in de rij gaan zoeken bij de McDonalds. Met de brandstofverhoging en verdere verhogingen van EBS tarieven zal die rij inmiddels niet meer zo lang zijn. Of misschien wel. Er is momenteel alleen nog een McDonalds bij de Hermitage Mall.

Recentelijk zijn er peilingen gehouden. De resultaten liegen er niet om. Als er nu verkiezingen worden gehouden worden de huidige coalitiepartijen weggevaagd. Is dat de reden dat het volk nu moet pinaren en de elite alleen nog maar snoepreisjes maken? Pakken wat je pakken kunt voordat je voorgoed weggestemd gaat worden? En nog even de welhaast dictatoriale terugroepwet erdoor drukken om nog zo lang mogelijk te kunnen blijven zitten zonder interne oppositie.

Regering het volk pinaart. Keer het roer om.

Uit de peilingen blijkt dat ook het merendeel van de bevolking het vertrouwen in de huidige regering heeft verloren. Dat ze nog de straat niet opgaan is waarschijnlijk angst voor ontslag of arrestatie. In een land wat razendsnel afglijdt naar enorme armoede heb je als Surinamer niet meer de luxe om te demonstreren. Je moet overleven. En dat wordt voor steeds meer mensen steeds moeilijker. De misdaadcijfers liegen er niet om. A20 vraagt de regering om te werken voor het land en volk zoals is beloofd. Waar is Dienstbaar Leiderschap? Is dit goed Bestuur? Regering stop met het vernietigen van dit mooie land. Geef desnoods het mandaat terug aan het volk als u het niet aankan of ga over tot een Technisch Kabinet met als doel het algemeen belang voorop te stellen.  

Wan Tra Fas De. Het kan anders

Facebook
Twitter
LinkedIn
Print