Kerstboodschap: Hoop, dankbaarheid en dienstbaar leiderschap!

De kerstperiode is voor veel Surinamers een periode waar wij met elkaar de tijd nemen om het jaar op een fijne manier af te sluiten.

Het is een periode van jaarafsluitingsfeesten, kadootjes, kerstpakketten, kerstwensen, kaartjes en ook een periode waarbij whatsappberichten over en weer gedeeld worden, waarbij wij elkaar het beste wensen.
Het is een tijd van hoop en dankbaarheid temidden van de huidige crisis is de wereld en in ons land. Het Surinaams volk heeft juist in de huidige sociaal- economische crisis meer dan ooit hoop en leiderschap nodig.

Hoop, dankbaarheid, vrede en leiderschap zijn dan ook de kernboodschappen die voortkomen uit dit Christelijk feest. Volgens het bijbels verhaal is de Here Jezus Christus geboren met het ultieme doel om zichzelf op te offeren zodat anderen hoop konden hebben op het eeuwig leven met God. Vandaag de dag smachten burgers naar politieke leiders die vanaf de start van hun loopbaan beginnen met het voornemen dienstbaar te zijn naar het Surinaams volk. 

Kerstfeest betekent niet alleen de herdenking van de geboorte van Jezus Christus, het betekent ook dankbaar zijn voor alles dat wij hebben. Dankbaarheid is wanneer wij de waarde van iets waar wij geen recht op hebben herkennen. Wij zijn als land zodanig gezegend als groenste land ter wereld. Ook is ons water zoet en gezond, waar sommige landen droog zijn en niet genoeg drinkwater hebben. Laten wij stil staan bij deze feiten en daar dankbaar om zijn. Laten wij ook dankbaar zijn voor onze gezondheidswerkers die dag en nacht klaar staan om ons te dienen, de politiemannen en vrouwen die dag en nacht klaar staan om land en volk te dienen. Wij denken ook aan onze onderwijsgeven die ook klaar staan voor het onderwijzen van onze kinderen en alle personen die dag en nacht klaar staan om ons land en landgenoten te dienen.

Wij kunnen gezamenlijk vandaag het besluit nemen om met ons allen een nieuw tijdperk in te luiden in ons geliefd Suriname. Een tijdperk van vrede, en dankbaarheid die tot uiting zullen komen in de manier waarop wij zullen werken voor dit land. Een tijdperk waar tot uiting zal komen een nieuw type leiderschap, waarin vaderlandsliefde den dienstbaarheid tot uiting zullen komen. Wij kunnen de verandering brengen in ons geliefd land Suriname als wij het besluit daartoe nemen. 

Kerstfeest biedt de gelegenheid voor een nieuwe type leiderschap. Wij van A20 noemen dit dienstbaar leiderschap.Alleen wanneer leiders dienstbaar naar het volk toe zullen zijn, zal er daadwerkelijk hoop gegeven worden aan het Surinaams vollk. 

A20 spreekt de hoop uit dat deze kerstperiode een periode zal inluiden van hoop en dienstbaar leiderschap.

Het kan anders, het moet anders, wan trafas’ dé !

Facebook
Twitter
LinkedIn
Print