Moederdag 2024: A20 ode aan de onbaatzuchtige Surinaamse vrouw !

We vieren moeders als de onmisbare pijlers van onze Surinaamse samenleving.  Moeder zijn is meer dan kinderen baren, het is een rol als moeder die niet iedereen kan vervullen.

We weten dat het geen makkelijke tijden zijn. De economische situatie in ons land is moeilijk, en velen van onze moeders ondervinden de gevolgen hiervan dagelijks. Toch, ondanks alle uitdagingen, vervullen jullie moederschap met grandeur. De zorgen voor de kinderen, de warmte en liefde, en de uitdaging om kinderen te leiden tot verantwoordelijke burgers.

Vele moeders zijn ook hardwerkende vrouwen, die hun bijdrage leveren aan de economie, of het nu is door te werken in de zorg, het onderwijs, of in een andere sector. Moeders zijn de ruggengraat van ons land, en we waarderen deze onbaatzuchtige inzet enorm.

We willen ook stilstaan bij de vele moeders die niet alleen voor hun eigen gezin zorgen, maar ook voor anderen in hun omgeving. Deze vrouwen  zijn de stille helden die maaltijden koken voor de buren, hulp bieden aan degenen die het nodig hebben, en altijd klaarstaan met een luisterend oor. Jullie brengen warmte en compassie in onze samenleving, en we zijn enorm dankbaar voor jullie onbaatzuchtige daden.

We weten dat vrouwen in Suriname een belangrijke rol spelen in beroepen zoals onderwijs en verpleging. Ondanks de lage lonen en moeilijke omstandigheden, zetten jullie je met hart en ziel in om anderen te helpen. Jullie zijn de drijvende kracht achter de toekomst van ons land, en we hebben enorm veel respect voor jullie toewijding.

Als Alternatief 2020 (A20) beseffen we dat op deze speciale dag stilstaan bij de cruciale rol die vrouwen in onze Surinaamse samenleving vervullen, meer dan noodzakelijk is. We willen alle moeders bedanken voor alles wat jullie doen, en we beloven ons te blijven inzetten voor een betere toekomst voor alle moeders in Suriname.

Moederdag is meer dan een etentje of een bosje bloemen. Het is een moment om te reflecteren op de kracht en onbaatzuchtigheid van moeders over de hele wereld. De wortels van Moederdag liggen in de strijd voor vrouwenrechten en gelijkheid. Anna Jarvis, de grondlegger van Moederdag in de Verenigde Staten, was een fervent voorstander van vrouwenkiesrecht en sociale rechtvaardigheid. Ze geloofde dat moeders een cruciale rol spelen in het opbouwen van een betere wereld, en ze wilde een dag creëren om hun onmisbare bijdrage te eren.

Met dank en respect,

Alternatief 2020 (A20)

Het kan anders, Wan trafas` de.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download Onze Politiek Manifest!