Onrustige Tijden

A20: Onrustige tijden
 

Een kleine week geleden werden wij opgeschrikt door berichtgeving dat occupanten in Paramaribo Noord percelen en woningen begonnen te bezetten. Wij kennen de ins en outs niet helemaal maar het leek op een georganiseerde actie. De beelden die viraal zijn gegaan laten hierover nauwelijks twijfel bestaan. 
 
We weten niet precies hoe het betreffende Dalian project is ontstaan maar het kan niet dat mensen die hebben betaald voor hun perceel of woning of nog een hypotheek aflossen geconfronteerd worden met occupanten.
 
A20 denkt dat deze hele actie niet gaat om de paar percelen op dat project. Dit is een kwestie van powerplay tussen de diverse actoren. Laten we hopen dat de actoren op de achtergrond het eens zijn geworden met elkaar. Dan zijn de eigenaren van de betreffende percelen of woningen gevrijwaard van aangestuurde groepen die het verschil niet kennen tussen mijn en dijn.
 
Elke week zijn er weer incidenten. Blunders van de regering. Tegenvallende berichten. Olie is opeens gas. Telesur en SWM gaan de prijzen marktconform maken maar de salarissen blijven achter. De discussie over de EBS tarieven is nog steeds in beraad. De criminaliteit neemt enorm toe. Groepen ontevreden burgers gaan over tot het occuperen van eigendommen van anderen. DNA leden worden uitgelachen omdat ze de Nederlandse taal niet beheersen. Er worden studiebeurzen uitgedeeld voor de periode van een jaar maar niemand vraagt zich af hoe de resterende jaren van de studie gefinancierd gaat worden en door wie. Het is een bestuurlijke puinhoop en de communicatie is bar slecht. De deal met het IMF waardoor het volk nu moet creperen zou alleen nog hangen op een brief van China. Is er inmiddels dan een akkoord met de Oppenheimer schuldeisers? Daarover horen wij namelijk niets meer. 

Met veel bombarie worden nieuwe ATM’s in gebruik genomen en niet veel later wordt het gebruik ervan ontmoedigd door de kosten van een geldopname te verdubbelen.

De inkomsten van de staat door de stijgende olieprijzen worden straks gebruikt om het volk te ontlasten. Wie wordt er ontlast? Krijgen de ambtenaren weer een loonsverhoging of een eenmalige uitkering maar de man of vrouw die aan de kant van de weg probeert rond te komen van de verkoop van groente wordt weer overgeslagen? De ondernemer die nu al nauwelijks kan rondkomen kan weer in zijn eigen zak gaan om zijn werknemers te compenseren?

 
A20 wil dit anders. Het huidige beleid gaat tot niks leiden. We willen een technisch zakenkabinet die het land Suriname gaat leiden. Er is behoefte aan een frisse wind. 

A20 Wan Tra Fas De

Facebook
Twitter
LinkedIn
Print

Download Onze Politiek Manifest!