Tijdens de verkiezingen van 25 mei 2020 in Suriname bestond meer dan 50% van de kiezers uit jongeren. De first voters waren meer dan 45000.

De jongeren hebben meer dan ooit de verkiezingsuitslag in 2020 bepaald en weer worden ze opgescheept met gepensioneerden of andere personen wiens houdbaarheidsdatum reeds verlopen is.

Stem slim.

Eén van de redenen die de uitslag hebben helpen beïnvloeden, waardoor de nieuwe politieke partijen met jong fris kader en hernieuwde inzichten geen zetel hebben kunnen winnen om zodoende hun stempel te kunnen drukken op het beleid. Een gemiste kans, de keizer lijkt om de tuin te zijn geleid.

Wanneer wordt er doorgeselecteerd?

Door steeds weer terug te vallen op personen die Suriname niet echt vooruit hebben gebracht de afgelopen jaren zijn wij terug bij af.

Suriname heeft veel jong kader, maar doordat politieke partijen vasthouden aan hun oude gewoontes krijgt je dit.

Nu doorselecteren zou naar buiten toe een andere impact hebben. En als de coalitiepartijen geen jong kader hebben zouden zij nog altijd een beroep kunnen doen op een batterij aan jong fris kader, dat van onbesproken gedrag is. Alleen hebben zij bewust gekozen om zich niet aan te sluiten bij de traditionele politieke partijen.

Wan tra fas de!